Bezienswaardigheden in de directe omgeving

Franeker met onder andere het planetarium 

Het bevlogen verleden van de stad Franeker ziet u terug in het centrum, met zijn grootse monumenten en de kleine historische parels. De Franeker kerk heeft zijn eigen tuin, met een fontein die de geboortekamer van kometen uitbeeldt, en in het huis van een simpele wolkammer vindt u het oudste, nog werkende planetarium ter wereld.

Op friesland.nl vindt u meer informatie over bezienswaardigheden in de Universiteitsstad.

Leeuwarden en het Fries Museum

De provinciehoofdstad Leeuwarden is een van de mooiste bezienswaardigheden van Friesland. Wilt u dieper duiken in de geschiedenis en cultuur van Friesland? Neem dan vooral een kijkje in het indrukwekkende Fries Museum, dat beschikt over de grootste provinciale collectie van ons land. Hier raakt u niet uitgekeken. Maak eveneens een stadswandeling door Leeuwarden langs de bekende scheve toren de Oldehove en de Waag. Een andere blikvanger is de Blokhuispoort, een voormalige gevangenis waar u rondgeleid wordt door een oud-gevangenisbewaarder. Het is ook leuk om een rondvaart te maken over het Nieuwe Kanaal, om de schaatsen onder te binden in de Elfstedenhal of om te picknicken in de Prinsentuin!

Op visitleeuwarden.com vindt u meer informatie.

Winkelen in Sneek

Sneek barst van de leuke hotspots. Er is zoveel te zien dat een dag al gauw te kort is. In het centrum wordt u omgeven door historie, leuke winkeltjes, en sfeervolle terrasjes. Daarnaast staat Sneek natuurlijk bekend om de watersport. De perfecte stad om u te vermaken.

Op Sneek.nl vindt u meer informatie.

Dagje Waddeneiland

Vanuit Harlingen kunt u met de veerboot naar Terschelling of Vlieland.

Terschelling is een echt fietseiland. Met ruim 80 kilometer aan fietspaden is Terschelling een uitstekend eiland om per fiets te verkennen. In elk dorp zijn fietsen te huur en bij aankomst op West-Terschelling vindt u aan de haven twee fietsverhuurders.

Vlieland leent zich uitstekend voor het maken van een mooie fietstocht. Op Vlieland zijn diverse fietsverhuurders in de directe nabijheid van de veerdam.

Meer informatie over de veerboten vindt u op de rederij-doeksen.nl.